Mourinho predĺžil s Realom do roku 2016: "Zmena, beh na dlhú trať"

22.05.2012 Celý región

Madrid 22. mája (TASR) - Futbalistov Realu Madrid má až do roku 2016 trénovať portugalský kouč Jose Mourinho. Španielsky gigant v utorok oznámil, že predĺžil zmluvu o dva roky mužovi, ktorý "biely balet" priviedol v tejto sezóne k titulu v španielskej La Lige a do semifinále prestížnej Ligy majstrov.

Pod vedením Mourinha "pusinky" nielenže získali v tejto sezóne 32. španielsky titul, ale prekonali aj v míľniky v počte bodov a gólov v jednom ročníku. Real nazbieral po 38. kolách La Ligy presne 100 bodov a súperom nastrieľal 121 gólov.

"Milujem skúsenosti s profesionálnym futbalom, ktoré som získal v rôznych kluboch a odlišných krajinách s rôznou kultúrou. Teraz som však v inej situácii, pretože som sa rozhodol pre dlhoročnú prácu v klube. Real Madrid ma donútil k absolútne najlepšiemu výkonu a vďaka tomu som mohol čeliť všetkým ťažkostiam," povedal rodák zo Setubalu pre oficiálne zdroje madridského klubu. "V tomto klube napredujem ako tréner aj ako profesionál. Myslím si, že v najbližších štyroch rokoch ma čaká veľká výzva. Potrebujem takúto motiváciu v mojej kariére."

Práve bývalý tréner FC Porto, Chelsea Londýn či Interu Miláno premenil Madrid na "mašinu" na góly. Veľkou mierou sa o to pričinil aj jeho krajan Cristiano Ronaldo, ktorý strelil 46 gólov v tejto sezóne Primera División. Mourinho vyhral Ligu majstrov v minulosti s dvoma klubmi - FC Porto a Inter Miláno. Mourinho prišiel do Madridu pred dvoma rokmi z Interu Miláno a v roku 2011 s ním triumfoval v Španielskom kráľovskom pohári.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región